Hungarikumok Madéfalván a nemzeti összetartozás napja alkalmából - Külhoni Magyarok
általános Erdély Hírek

Hungarikumok Madéfalván a nemzeti összetartozás napja alkalmából

Megnyitották Az első tíz év – Szemelvények a Magyarság Háza életéből című kiállítást szerdán a madéfalvi kultúrotthonban.

A nemzeti összetartozás napja alkalmából öt erdélyi településen szervezett programokat a Magyarság Háza. A madéfalvi kultúrotthonban ünnepélyes keretek között nyitották meg Az első tíz év – Szemelvények a Magyarság Háza életéből című kiállítást szerdán – számolt be a Szekelyhon.ro

Az egybegyűlteket Szentes Csaba, Madéfalva polgármestere köszöntötte nagy megtiszteltetésnek tartva, hogy a Magyarság Háza a mi községünket választotta helyszínnek. A magyar nemzet egyik végoszlopa vagyunk mi itt, Madéfalván, szeretnénk minél aktívabban kivenni a részünket a nemzetépítő munkából.

Tamás József nyugalmazott segédpüspök a nemzetépítő törekvések jelentőségét hangsúlyozta, a tárlatot pedig úgy méltatta, hogy a kiállítás dokumentuma annak a törekvésnek, amely össze szeretné fogni a nemzetet. (…) Szükségünk van erre a törekvésre, mert akár a test, amely csak épen és egészségesen tud élni, úgy egy nép is csak akkor tud megmaradni, ha legalább lélekben összetartozik.

Forrás: MagyarNemzet

Kapcsolodó cikkek