KDNP: Csíksomlyó minden évben üzen - Külhoni Magyarok
általános Hírek Magyarország

KDNP: Csíksomlyó minden évben üzen

 Latorcai János (KDNP) a pünkösdi csíksomlyói búcsúról emlékezett meg.

Hangsúlyozta: Csíksomlyó minden évben üzen, erőt és remény ad évszázadok óta az ott fohászkodóknak. Csíksomlyó ezért vált a világ magyarsága számára a hit és a megmaradás üzenetének egyik legfontosabb spirituális központjává – fogalmazott.

Hangsúlyozta: a nemzet alapja a család, a szeretet és az élet közössége, jövője pedig a felelősséggel vállalt és nevelt gyermek. A felelős neveléshez hozzátartozik az értékek átadása és annak megtanítása, hogy egy történelmileg kialakult tartós közösség tagjai vagyunk, amelyet közös nyelv, terület és ezer éves értékek és a kereszténység éltetnek – tette hozzá a képviselő.

Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár megköszönte a sok százezer zarándoknak, akik a határon túli magyar régiókból, az anyaországból és a diaszpórából érkeztek, hogy részt vettek a csíksomlyói búcsún.

Fontos, hogy Csíksomlyó kapcsán ne arról beszéljünk, “hogyan forgatták ki” Novák Katalin államfő szavait, hanem megköszönjük a román hatóságoknak, rendőröknek, tűzoltóknak, akik munkájukkal emelték az ünnep fényét – hangsúlyozta.

MTI

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolodó cikkek