Menczer Tamás: sokan szeretnének annyira egyedül lenni, mint Orbán Viktor - Külhoni Magyarok
általános Hírek Magyarország

Menczer Tamás: sokan szeretnének annyira egyedül lenni, mint Orbán Viktor

Sokan szeretnének annyira egyedül lenni, mint Orbán Viktor – reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán vasárnap az ügyvezető szlovák kormány miniszterelnökének szavaira.

Menczer Tamás a bejegyzésben jelezte: Szlovákia miniszterelnöke, Ódor Lajos azt mondja Orbán Viktorról, hogy „jobbára egyedül van a nézeteivel”. Az államtitkár úgy fogalmazott: megadja a tiszteletet egy szomszédos ország miniszterelnökének – akkor is, ha átmeneti -, de a tények kedvéért tesz néhány megjegyzést.

Azt írta: Orbán Viktor több mint harminc éve élvonalbeli politikus, ez a 18. éve miniszterelnökként. Orbán Viktor nem kapta a miniszterelnöki széket, hanem négyszer nyert egymás után kétharmaddal – tette hozzá. Hangsúlyozta: Orbán Viktor mögött magyarok milliói állnak. A nem magyar támogatókról nem is beszélve – jegyezte meg.

Emellett Menczer Tamás kiemelte: az összes nemzetközi válsággal kapcsolatban kiderült, hogy Orbán Viktornak van igaza. Ezért van a nemzetközi politikában sokkal nagyobb súlya annál, mint amekkorát Magyarország mérete indokolna – vélekedett.

MTI

Kapcsolodó cikkek