Orbán: béke vagy háború a tét - Külhoni Magyarok
általános Hírek Magyarország

Orbán: béke vagy háború a tét

Magyarország nem akar részt venni ebben a háborúban, de mindenkinek segít. A legfontosabb a magyarok érdekeinek szem előtt tartása – erősítette meg a kormány álláspontját a miniszterelnök.

A baloldal világossá tette, hogy ők ebben a konfliktusban részt vesznek és azt tartják helyesnek, ha Magyarország bevonódna ebbe a háborúba – hangsúlyozta a kormányfő a Hír TV-ben. Fontosnak nevezte, hogy mindenki menjen el a hétvégén szavazni, és voksoljon a békére.

„Nyilvánvaló, hogy Magyarországon a nemzeti oldal úgy fogalmaz, hogy ez egy orosz–ukrán háború, mi pedig a magyarok vagyunk, mi segítünk a bajbajutottaknak, de ugyanakkor egyetlen lépést sem teszünk, amely bajba sodorhatná Magyarországot. Nem tudunk segíteni senkin úgy, hogy közben tönkretesszük saját magunkat. Például bevonódunk egy háborúba, amely nem a mi háborúnk, amiben semmit sem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk” – fogalmazott Orbán Viktor.

MTI

Kapcsolodó cikkek

  • Újabb támogatások intézményeinknek

    A VMSZ köztársasági szerepvállalásának köszönhetően most az állami költségvetésből – írja dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke