Orbán: Magyarország újabb segélyszállítmányt küld Ukrajnába - Külhoni Magyarok
általános Hírek Magyarország

Orbán: Magyarország újabb segélyszállítmányt küld Ukrajnába

Magyarország újabb hatalmas segélyszállítmányt küld Ukrajnába – közölte a miniszterelnök pénteken.

Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban Záhonyból, a magyar-ukrán határról jelentkezett be, ahol elmondta: most indították útnak a hatalmas magyar segélyszállítmány következő konvoját. Hozzátette: öt kamionnyi szállítmányt küldenek, élelmiszereket, iparcikkeket – gyerekeknek különösképpen -, valamint kötszereket és gyógyszereket.

„Azért tesszük ezt, mert nemcsak azokról kell gondoskodnunk, akik elmenekültek a háborúból, hanem azoknak is segítséget akarunk nyújtani, akik ott maradtak Kárpátalján, vagy akár a Kárpátok túlsó oldalán” – hangsúlyozta.

Barabás, 2022. március 18.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ (j2) a záhonyi magyar-ukrán határon, ahonnan a magyar kormány újabb humanitárius segélyszállítmányát, öt kamionnyi adományt indítottak útnak Ukrajnába 2022. március 18-án. Mellette Bacskai József ungvári magyar fõkonzul (j3), Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára (j) és Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelõs államtitkára (j5).
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A miniszterelnök beszámolt arról is: látta Barabásnál a határátkelőhely munkáját, és ott is megfeszített erővel dolgoznak a rendőrök és a közigazgatási munkatársak. „Azt kell mondanom, hogy csodát tettek a magyarok” – fogalmazott.

Úgy értékelt: fantasztikus összefogást látott az elmúlt három napban. Köszönetet mondott a rendőröknek, katasztrófavédelmi szakembereknek, civil szervezeteknek és az egyházaknak, valamint külön megköszönte a munkát az önkormányzati vezetőknek és dolgozóknak, hozzátéve, hogy az „áradat” elsőként az önkormányzatokra, az ő vállukra nehezedett, illetve „zuhant” a háború kezdetekor, és ők remekül helytálltak.

Orbán Viktor közölte azt is: megerősítik ezeket az átkelési pontokat. Szerinte jó esély van arra, hogy a következő hetekben is ilyen színvonalon tudják folytatni a munkát.

MTI

Kapcsolodó cikkek