Orbán: Magyarországon továbbra is biztonságos menedékre talál mindenki - Külhoni Magyarok
általános Hírek Magyarország

Orbán: Magyarországon továbbra is biztonságos menedékre talál mindenki

Több mint 570 ezer menekült érkezett a háború kitörése óta Magyarországra. Rajtuk folyamatosan segítünk – emelte ki a Orbán Viktor a Stand Up for Ukraine elnevezésű varsói jótékonysági eseményen küldött videóüzenetében, ahol több vezetőhöz hasonlóan a magyar miniszterelnök is bejelentkezett.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt: Orbán Viktor elítéli a bucsai tömegmészárlást, támogatja a nemzetközi vizsgálatot, „Ez az Európai Uniónak a közös álláspontja, és Magyarország ennek az álláspontnak a részese” – ismertette a kormányfő álláspontját Havasi Bertalan.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy minden ellátást megadnak a menekülőknek: többek között szállást, élelmiszert, ingyenes utazási lehetőséget és egészségügyi ellátást is.

Kifejtette: akik itt akarnak maradni, azoknak munkalehetőséget biztosítanak, a gyermekeiknek pedig biztosítják az ingyenes anyanyelvi oktatást. Sok ezer iskolás és óvodás kezdte meg a tanulmányait Magyarországon, ők ingyen étkezést is kapnak, naponta többször – emelte ki Orbán Viktor.

Szeretném biztosítani ukrán barátainkat, hogy Magyarországon továbbra is biztonságos menedékre talál mindenki, aki a háború elől menekül. A támogatási programjainkat folytatjuk, a menekültekről gondoskodunk, a szükséges pénzügyi forrásokat pedig magunk folyamatosan előteremtjük és biztosítjuk. Magyarország segít – fejezte be üzenetét Orbán Viktor.

Sajtóhírek szerint a jótékonysági eseményen 10,1 milliárd eurónyi adomány gyűlt össze, egymilliárdot az EU ad Ukrajnának és a menekülthullámmal küzdő országoknak.

Forrás: Hirado.hu

Kapcsolodó cikkek