Orbán Viktor: a hagyományos nyugati értékeket Közép-Európa képviseli - Külhoni Magyarok
általános Hírek Magyarország

Orbán Viktor: a hagyományos nyugati értékeket Közép-Európa képviseli

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a karmelita kolostorban fogadta a Mathias Corvinus Collegium által szervezett esztergomi MCC Feszt külföldi vendégelőadóit és oktatóit – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen – melyen részt vett Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója és Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója is – megvitatták az ukrajnai háború súlyos politikai és gazdasági következményeit.

Orbán Viktor a meghívott tudósoknak, íróknak, kutatóknak, oktatóknak arról beszélt, Európa ma kulturális megosztottságtól is szenved, a hagyományos nyugati értékek – nemzeti szuverenitás, keresztény kultúra, a családok támogatása, a munka becsülete – mostanra inkább Közép-Európát jellemzik. Ezért fontosnak nevezte a térség országainak összefogását és együttműködését a következő, sorsdöntő években.

Idén is megtartják az MCC Fesztet Esztergomban, csütörtöktől szombatig az érdeklődők a szórakozási lehetőségek mellett a Mathias Corvinus Collegium képzési palettájával, ismert külföldi és hazai közéleti személyiségekkel találkozhatnak.

MTI

Kapcsolodó cikkek