Orbán Viktor a nemzetközi konzervatív pártszövetség vezetőivel tárgyalt - Külhoni Magyarok
általános Hírek Magyarország

Orbán Viktor a nemzetközi konzervatív pártszövetség vezetőivel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke  hétfőn a konzervatív pártokat tömörítő nemzetközi szervezet, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) vezető politikusai számára tartott munkavacsorát a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az eseményen részt vett Andres Pastrana korábbi kolumbiai államfő, a CDI elnöke, Antonio Lopez-Isturiz főtitkár, Janez Jansa volt szlovén miniszterelnök, aki – Orbán Viktorhoz hasonlóan – a CDI egyik alelnöki tisztségét is betölti, Mario David korábbi EP-képviselő, Orbán Balázs politikai igazgató, Gál Kinga, a Fidesz alelnöke, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke és Rahói Zsuzsanna miniszterelnöki főtanácsadó.

Budapest, 2022. október 17.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j3) a konzervatív pártokat tömörítõ nemzetközi szervezet, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) vezetõ politikusai számára tart munkavacsorát a Karmelita kolostorban 2022. október 17-én. A kormányfõ mellett Orbán Balázs politikai igazgató (j), Gál Kinga, a Fidesz alelnöke (j2), Németh Zsolt, az Országgyûlés külügyi bizottságának elnöke (j4) és Rahói Zsuzsanna miniszterelnöki fõtanácsadó (j5). Balról Andres Pastrana korábbi kolumbiai államfõ, a CDI elnöke (b3), Janez Jansa volt szlovén miniszterelnök, a CDI alelnöke (b4) és Antonio Lopez-Isturiz fõtitkár (b).
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A sajtófőnök közleménye szerint a munkavacsorán arról tárgyaltak, hogy milyen stratégiák és együttműködési lehetőségek állnak a jobboldali, keresztény, konzervatív pártok rendelkezésére a jelenlegi helyzetben, amikor az orosz-ukrán háború miatt világszerte, de legfőképpen Európában energiaválság, gazdasági visszaesés, infláció és a szankciós politika következményei sújtják az országokat.

MTI

Kapcsolodó cikkek