Orbán Viktor az EU-csúcsot előkészítő videókonferencián vett részt - Külhoni Magyarok
általános Események Hírek Magyarország

Orbán Viktor az EU-csúcsot előkészítő videókonferencián vett részt

Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtökön kezdődő uniós csúcstalálkozó előkészítéseként közös videókonferencián vett részt a lengyel, a belga, a finn és a máltai kormányfővel, a bolgár államfővel valamint Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével; a téma az ukrajnai háború, az európai gazdasági nehézségek és az illegális migráció volt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

Sopron, 2023. február 7.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a február 9-én kezdõdõ uniós csúcstalálkozó elõkészítéseként közös videókonferencián vesz részt a lengyel, a belga, a finn és a máltai kormányfõvel, a bolgár államfõvel, valamint Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével Sopronban 2023. február 7-én.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az ukrajnai napirendi pont kapcsán Orbán Viktor ismét azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmazott valamint végre érdemi politikai vitát a brüsszeli szankciókról, azok ugyanis tönkreteszik Európa gazdaságát. Kiemelte: ebben a helyzetben az uniós tagállamok számára sokkal gyorsabbá és egyszerűbbé kell tenni a hozzáférést az európai kohéziós és újjáépítési alapokhoz.

A migrációról szólva a magyar kormányfő újra felszólította Brüsszelt, hogy szálljon be a határvédelem finanszírozásába, a kerítések ugyanis egész Európát védik.

MTI

Kapcsolodó cikkek