Orbán Viktor: Magyarország és Szlovénia számíthat egymásra - Külhoni Magyarok
általános Hírek Magyarország Muravidék

Orbán Viktor: Magyarország és Szlovénia számíthat egymásra

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Karmelita kolostorban fogadta Natasa Pirc Musar szlovén köztársasági elnököt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A miniszterelnök elmondta: jó szomszédokként Magyarország és Szlovénia mindig számíthat egymásra, és a két ország polgárainak valamint gazdasági szereplőinek kapcsolatai is erősek. A magyar és a szlovén nemzeti kisebbségek pedig hídszerepet töltenek be a két ország között.

Budapest, 2023. április 19.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j3) és Natasa Pirc Musar szlovén köztársasági elnök (b2) tárgyalása a Karmelita kolostorban 2023. április 19-én. A kormányfõ mellett Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelõs államtitkára (j5) és Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetõje (j6).
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A magyar miniszterelnök és a szlovén államfő eszmét cserélt az európai biztonsági helyzetről, mindenekelőtt az ukrajnai háborúról, a béke előmozdításának lehetőségeiről. Mindketten kiemelten fontosnak nevezték az Európai Unió nyugat-balkáni bővítését – mondta Havasi Bertalan.

MTI

Kapcsolodó cikkek