Pásztor Bálintot bízták meg a Vajdasági Magyar Szövetség ideiglenes vezetésével - Külhoni Magyarok
általános Hírek Vajdaság

Pásztor Bálintot bízták meg a Vajdasági Magyar Szövetség ideiglenes vezetésével

Pásztor Bálintot, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) alelnökét bízta meg a pártelnöki teendők végzésével a párt tanácsa Pásztor István pártelnök halálát követően – közölte a VMSZ sajtószolgálata hétfőn.

Pásztor István, aki 16 éven át vezette a legnagyobb délvidéki magyar pártot, október 30-án, 67 évesen, rövid, súlyos betegség után hunyt el. Pásztor István fia, Pásztor Bálint a VMSZ alelnöke, köztársasági parlamenti frakcióvezetője, valamint a szabadkai városi képviselő-testület elnöke. A politikus a VMSZ következő tisztújító közgyűléséig marad a párt megbízott elnöke.

A VMSZ tájékoztatása szerint „ebben a nehéz időszakban, tekintettel a köztársasági parlamenti választások kiírására, a VMSZ nem maradhat vezető nélkül”, a VMSZ tanácsa pedig Pásztor Bálintban „látja annak biztosítékát, hogy folytathassa a megkezdett munkát, hogy tovább tudja vinni azt a hatalmas politikai örökséget, amelyet Pásztor István hagyott rájuk”.

Szerbiában december 17-én tartanak előrehozott parlamenti választást. A Vajdasági Magyar Szövetség ezzel kapcsolatban azt üzente: a párt egységes, és „mindenkit az a cél vezérel, hogy december 17-én olyan választási eredmény szülessen, amelyre Pásztor István elnök úr büszke lenne”.

MTI

Kapcsolodó cikkek

  • Aki Szabadkát várossá tette

    Hétfőn Szabadkán felavatták Bíró Károly, a város egykori polgármestere a Radić fivérek utcában lévő egykori otthonának falán lévő emléktábláját.