Potápi: A pünkösdi lovas zarándoklat a nemzeti összetartozás szimbóluma - Külhoni Magyarok
általános Erdély Hírek

Potápi: A pünkösdi lovas zarándoklat a nemzeti összetartozás szimbóluma

A pünkösdi lovas zarándoklat nemcsak a székely-magyar lovas hagyományok felelevenítése, hanem a nemzeti összetartozás szimbóluma is – mondta csütörtökön Székelyudvarhelyen Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár, aki a korábbi évekhez hasonlóan csatlakozott a hagyományőrzőkhöz, és lóháton indult a csíksomlyói búcsúba.

Rámutatott: a világjárvány után most már mindenki, minden korlátozás nélkül jöhet Erdélybe, Székelyföldre, és részt vehet a csíksomlyói pünkösdi búcsún, amely a nemzeti összetartozás ünnepe lesz, már csak azért is, mert idén a nemzeti összetartozás napjára esik.

Az ötödik alkalommal megszervezett lovas zarándoklat résztvevői segítenek azoknak az imaszándékait, üzeneteit is célba juttatni, akik nem tudnak személyesen részt venni, de lélekben ott lesznek a csíksomlyói búcsún, amelyet idén Pax et Bonum – Béke és Jóság jelmondattal szerveznek meg. A Kárpát-medencéből és a világ minden tájáról, a magyar diaszpórából érkezett imaüzeneteket a Nemzetpolitikai Államtitkárság gyűjtötte össze.

Az elmúlt 12 esztendőben a legfontosabb, amit elértünk, és talán a legnagyobb eredmény az, hogy a nemzeti összetartozás érzését megerősítettük” – hangoztatta az államtitkár.

MTI

Kapcsolodó cikkek