Potápi: az egész nemzetnek előre kell mennie, nem hátra - Külhoni Magyarok
általános Hírek Magyarország

Potápi: az egész nemzetnek előre kell mennie, nem hátra

2022 a választás éve, amely az egész magyarság jövőjéről szól: nemcsak Magyarországnak, hanem az egész magyar nemzetnek előre kell mennie, nem hátra – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára vasárnap, a Facebook-oldalán közzétett videóban.

 

Potápi Árpád János hangsúlyozta, hogy amióta nemzeti kormány van, a magyar nemzet erős és egységes. A külhoni magyarokat a nemzet elválaszthatatlan részének tekintjük, segítjük őket, hogy megőrizzék magyarságukat és szülőföldjükön tudjanak boldogulni – mondta.

Kiemelte, a kormány támogatja őket abban, hogy fejlesszék közösségi intézményeiket, a magyar bölcsődéket, óvodákat, iskolákat, a magyar vállalkozásokat. Az államtitkár úgy fogalmazott: „A nemzeti kormányzás óta a Kárpát-medencét újra kitölti a magyar nemzet szellemi, kulturális és gazdasági ereje.”

Hangsúlyozta, hogy 2010 előtt, a „Gyurcsány-féle baloldal idején ez nem így volt”. A baloldal célja soha nem a magyar nemzet felemelése, hanem az idegen érdekek kiszolgálása volt – jelentette ki.

Potápi Árpád János azt mondta: Ma ugyanaz a Gyurcsány Ferenc akar visszakerülni a hatalomba, aki „gyűlöletkampányt folytatott a külhoni magyarok ellen, és aki az állampolgárságot is elvenné tőlük”. „A baloldal kijelölt vezetője” előbb telepítene be az országba migránsokat, minthogy a külhoni magyarokat segítse – tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte, hogy 2022 az egész magyar nemzetnek és azon belül a külhoni magyarságnak létkérdés. Potápi Árpád János ezért a magyar kormány nevében arra kérte a külhoni magyarokat, hogy regisztráljanak és vegyenek részt a tavaszi választáson.

Forrás: Origo

Kapcsolodó cikkek