Rákóczi Szövetség: már pályázhatnak a középiskolák az október 23-i utazásra - Külhoni Magyarok
általános Hírek Pályázatok

Rákóczi Szövetség: már pályázhatnak a középiskolák az október 23-i utazásra

A Rákóczi Szövetség idén is meghirdeti nagy hagyományú és nagy sikerű Diákutaztatási Programját az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódóan Kárpát-medencei középiskolások részére.

A szövetség hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte, a program azt a célt szolgálja, hogy a Kárpát-medence országaiban élő magyar középiskolások együtt emlékezzenek meg az 1956-os forradalomról és szabadságharcról, illetve ehhez kapcsolódóan minél több élmény, kapcsolat szövődjön a magyar diákok, tanárok és iskolák között.

A pályázat feltétele, hogy az utazó középiskolás csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen és egy másik iskolával közös programot szervezzen. A felhívás alapján 300 ezer forint utazási kerettámogatás nyerhető el, az utazók számától és a megtett távolságtól függően.

Az online pályázati adatlapok beérkezésének határideje 2023. október 5-e. A pályázati űrlap és a további részletek a
https://rakocziszovetseg.org/2023/09/18/felhivas-diakutaztatasi-program-2023-oktober-23/ oldalon érhetők el.

Az utazásokat, kirándulásokat 2023. október 14-e és október 29-e között kell megvalósítani.

A szervezet tájékoztatása szerint évente közel 30 ezer középiskolás diák utazhat nemzeti ünnepeken, emléknapokon a Rákóczi Szövetség 1994 óta működő Diákutaztatási Programjával.

MTI

Fotó: Facebook/Rákóczi Szövetség

Kapcsolodó cikkek

  • Megnyitotta kapuit Gombaszög

    Kezdetét vette az idei Gombaszög fesztivál, amely július 16-21. között 35 programhelyszínen, köztük hat zenei színpadon több mint 80