Semjén Zsolt: Több mint egymillió ember menekült az orosz-ukrán háború elől Magyarországra - Külhoni Magyarok
általános Hírek Kárpátalja Magyarország

Semjén Zsolt: Több mint egymillió ember menekült az orosz-ukrán háború elől Magyarországra

Több mint egymillió ember menekült az orosz-ukrán háború elől Magyarországra – közölte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerdán Máriapócson, karitatív adomány átadásán.

Magyarország mindenkinek igyekszik segíteni, aki segítséget kér – mondta. Hozzátette, az állam önmagában nem tudná elvégezni ezt a munkát, kulcsfontosságú hozzá az egyházak segítsége. Ők osztják szét az adományokat; ők tudják a legjobban, kik a legrászorultabbak és hol van a legnagyobb szükség – közölte. Elmondta: a kormány hálás a különböző karitatív szervezeteknek.

Máriapócs, 2023. június 28.
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (k) beszédet mond a Konstantini Szent György Lovagrend humanitárius segélyszállítmányának átadásán Máriapócson 2023. június 28-án. A harmincmillió forint értékû adomány egy részét Ukrajnába szállítják a belsõ menekültek ellátására, másik részét az orosz-ukrán háború elõl Magyarországra menekült emberek támogatására fordítják. Jobbról Gyõri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezetõ alelnöke (j2) és Bourbon Károly, a Konstantini Szent György Lovagrend nagymestere (j).
MTI/Vajda János

Kiemelten megköszönte a Konstantini Szent György Rend és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat adományát, amelyet a Máltai Szeretetszolgálat autóival juttatnak el Kárpátaljára. Bourbon Károly azt mondta, nagy örömöt jelent számára, hogy Máriapócson lehet, hiszen a helyből „sugárzik a hit”. Hozzátette: igyekeznek segíteni a konfliktus áldozatait, céljuk, hogy a leginkább rászorulókhoz jusson el.

Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke elmondta, az adomány harmincmillió forint értékű, egy részét Ukrajnába szállítják a belső menekültek ellátására, másik részét a Magyarországra menekült emberek támogatására fordítják. Demkó Ferenc, a Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegye magyar ajkú hívekért felelős helynöke a közmédiának úgy fogalmazott, nagy segítséget jelentenek a segélyszállítmányok, és jó érzés, hogy a magyar állam, a nép, az egyházak, az emberek és a különböző társadalmi szervezetek összefogtak és segítettek a rászorultaknak.

MTI

Kapcsolodó cikkek

  • Megnyitotta kapuit Gombaszög

    Kezdetét vette az idei Gombaszög fesztivál, amely július 16-21. között 35 programhelyszínen, köztük hat zenei színpadon több mint 80