Több mint ötszáz diák érkezik a szórványból és a diaszpórából a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborába - Külhoni Magyarok
általános Hírek Magyarok a diaszpórában Magyarország

Több mint ötszáz diák érkezik a szórványból és a diaszpórából a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborába

Több mint ötszáz általános iskolás érkezik a szórványból és a diaszpórából a Rákóczi Szövetség idei harmadik, összmagyar anyanyelvi táborába, Sátoraljaújhelyre.

A Rákóczi Szövetség pénteki közleménye szerint az augusztus 6. és 11. között tartandó táborba ezúttal is a Kárpát-medencei szórvány és a nagyvilág magyar diaszpóra közösségeinek általános iskolásai kaptak meghívást. Mintegy 450 diák érkezik a felvidéki Középső-Ipoly-mentéről, Losonc vidékéről, és Gömörből, a vajdasági Bácskából, Kárpátaljáról a Beregszászi járásból, az erdélyi Hunyad, Bihar, Kolozs és Maros megyei szórványból.

Mellettük 70-en érkeznek Kanada, Ausztrália, Mexikó, Egyiptom, Ausztria, Németország, Spanyolország, Írország és az Egyesült Királyság magyar diaszpóra közösségeiből.

A tábor ünnepélyes megnyitója augusztus 6-án, vasárnap 18 órakor kezdődik Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi Táborban, amelynek honlapja a www.rakoczihotel.hu címen érhető el – írták. A közlemény szerint az anyanyelvi tábor legfőbb célja, hogy a szórványból és a diaszpórából érkező általános iskolás korú gyermekek magyar környezetben minél több élményt, barátot és emléket szerezzenek, illetve erősödjön a magyar nyelv- és magyar kultúraismeretük.

MTI

Kapcsolodó cikkek