1848/49-es virtuális térkép létrehozásán dolgozik a Csemadok - Külhoni Magyarok
Hírek

1848/49-es virtuális térkép létrehozásán dolgozik a Csemadok

A Csemadok Ifjúsági Tagozata egy érdekes kezdeményezéssel készül az 1848-49-es szabadságharc évfordulójára, felhívással fordulnak minden Kárpát-medencében élő magyarhoz.

Az interaktív projekt célja a vírushelyzetben egy virtuális térkép létrehozása, hogy ilyen módon tudjunk megemlékezni az 1848/49-es eseményekről.

Ahhoz, hogy a Google térkép létrejöhessen, felhívással fordulunk a Kárpát-medence magyarjaihoz, kérünk minden ismerősünket, barátunkat, hogy a saját környezetében/falujában/régiójában látogasson el egy olyan emlékműhöz, ami valamilyen módon az 1848/49-es eseményekhez kapcsolódik, vagy ahol megemlékezéseket szoktak tartani és fényképezze vagy videózza azt le.

A térkép pontossága és az adatok fontossága érdekében mindenkit arra kérünk, hogy röviden mutassa be az adott emlékművet, s ezt továbbítsa nekünk, az alábbi e-mail címre: csemadokelsokezbol@gmail.com.

Amennyiben videó készül, mutassák, mutassátok be az emlékművet, de rövid emlékező műsort is szívesen fogadunk, fénykép esetén rövid leírásban várjuk az emlékmű bemutatását, a pontos helyszínnel együtt (pontos címmel).

A felvételeket 2021. április 12-ig várják.

Fontosnak tartjuk, hogy ebben a nehéz helyzetben is megemlékezzünk azokról, akik a magyar szabadságért harcoltak az 1848-1849-es szabadságharcban.

Felvidék Ma

Kapcsolodó cikkek

  • Megnyitotta kapuit Gombaszög

    Kezdetét vette az idei Gombaszög fesztivál, amely július 16-21. között 35 programhelyszínen, köztük hat zenei színpadon több mint 80