2021-re Esterházy-emlékévet hirdet a Pázmaneum Társulás - Külhoni Magyarok
Hírek

2021-re Esterházy-emlékévet hirdet a Pázmaneum Társulás

A Pázmaneum Társulás 2021-re Esterházy-emlékévet hirdet a mártír gróf születésének 120. évfordulója alkalmából és felhívással fordul az egyházi közösségek, civil szervezetek, ifjúsági mozgalmak képviselőihez, tagjaihoz, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

Isten Szolgája, Esterházy János 1901. március 14-én született Nyitraújlakon. A felvidéki magyarság legkiemelkedőbb vezéralakjaként tevékenykedett a két világháború közti, küzdelmekkel és megpróbáltatásokkal teli időszakban.

A keresztény hit buzgó megvallója, az üldözöttek önfeláldozó és bátor védelmezője volt minden veszély közepette. Felemelte szavát mindennemű diktatúra és jogtiprás ellen.
Kereszténysége és magyarsága miatt neki is az üldöztetés és a szenvedés jutott osztályrészül. Hosszú évekig tartó raboskodás után 1957. március 8-án halt meg a morvaországi Mírov börtönében.

Boldoggá avatási eljárása folyamatban van, imáinkkal csatlakozunk hozzá ebben az emlékévben is.

A Pázmaneum Társulásnak az emlékévhez való csatlakozási szándékot az info@pazmaneum.com elektronikus postacímen lehet kérvényezni.

Felvidék Ma

Kapcsolodó cikkek

  • Tánczos Barna: Székelyföld volt, van és lesz

    Az 1764-es madéfalvi vérengzésnek emléket állító Siculicidium emlékműnél látta vendégül szombaton Tánczos Barna RMDSZ-es szenátor a Szociáldemokrata Párt (PSD) székelyföldi kampányrendezvényein