A Kult Minor új igazgatója: Alena Kotvanová - Külhoni Magyarok
Felvidék Hírek

A Kult Minor új igazgatója: Alena Kotvanová

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Kisebbségek Kultúráját Támogató Alap (Kult Minor) jelenlegi igazgatójának megbízatási ideje júliusban lejár, s az így megüresedő pozícióra a Kulturális Minisztérium pályázatot hirdetett.

Ennek nyilvános meghallgatási részéről külön cikkben számoltunk be. A pályázók három főre csökkent körét a bíráló bizottság előbb egy zárt, majd ez után egy nyilvános ülésen is meghallgatta, ez utóbbin az érdeklődő közönség is kérdéseket tehetett fel.

A pályázók Eduard Čonka, a romaügyi kormánybiztos hivatalának dolgozója, Alena Kotvanová, a kisebbségi kormánybiztos hivatalának munkatársa, illetve Petőcz Kálmán, kisebbségi szakértő voltak.

Nyilvános beszámolójuk során más-más előnyeit mutatták be annak, hogy személyük milyen hozadékot jelentene a második vezetői ciklusába lépő Alapnak.

A bíráló bizottság a nyilvános rész után pontozta a jelöltek bemutatóját, a kérdésekre adott válaszaikat, illetve kommunikációjukat, és ennek eredményeként Alena Kotvanovát terjesztették fel Natália Milanová kulturális miniszternek kinevezésre.

Petőcz Kálmán szorosan Kotvanová mögött, a második helyen végzett.

Időközben sikerült elérnünk a pályázat győztesét, Alena Kotvanovát, akit arról szerettünk volna kérdezni, hogy hivatali belépése után mi lesz majd a legfontosabb munkafeladata, amellyel a Kult Minornál kezdeni szeretne.

Kotvanová megköszönte az érdeklődést, viszont kijelentette, hogy amíg nem kapja meg hivatalosan a pályázati győzelméről, illetve a kinevezéséről szóló dokumentumot, addig nem szeretne az új pozícióban végzett munkájáról nyilatkozni.

Ma7

Kapcsolodó cikkek