A magyar állam támogatásával felépített baptista óvodát adtak át Nagyváradon - Külhoni Magyarok
Erdély Hírek Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program

A magyar állam támogatásával felépített baptista óvodát adtak át Nagyváradon

A magyar állam támogatásával felépített baptista óvodát adtak át csütörtök este Nagyváradon.

A új óvoda három csoportnak, 66 gyermeknek biztosít magas színvonalú elhelyezési és oktatási lehetőséget. A hétfőn kezdődő tanévre valamennyi hely betelt.

A 439 négyzetméteres hasznos területű óvodához 760 négyzetméteres játszótér és parkoló is tartozik. Felépítése 224,3 millió forintba került, amelyből 188,3 millió forintot a magyar állam biztosított.

Grezsa István miniszteri biztos az avató után az MTI-nek elmondta: a református, a római katolikus és az evangélikus után a baptista a negyedik magyar egyházi közösség, mely magyar állami támogatással épített vagy újított meg óvodát Nagyváradon. Igazi sikertörténetnek nevezte a baptista óvoda felépítését, mert az intézmény egy fiatal, élő vallási közösséget szolgálhat. Hozzátette: a baptista óvoda eddig egy fele ekkora épületben működött Nagyváradon.

„Az óvodaprogram a lélek programja. Kövekből épülő intézményt adtunk át, de a falakon belül a lélek kell, hogy tovább lendítse a jövő felé a magában bízó közösséget. Az óvodával a keresztény hit mellett elkötelezett zömében fiatal nagycsaládosokból álló, erőteljes magyar vallási közösség kap új esélyt a hagyományok, a kultúra, a keresztény értékek terjesztésére” – nyilatkozta a miniszteri biztos.

MTI

Kép: MTI

Kapcsolodó cikkek