„A mai napon Marosvásárhelyen elkezdődött a változás” – iktatta a támogató aláírásokat Soós Zoltán - Külhoni Magyarok
Hírek

„A mai napon Marosvásárhelyen elkezdődött a változás” – iktatta a támogató aláírásokat Soós Zoltán

Szombaton elsőként iktatta Soós Zoltán a jelöltségéhez szükséges dokumentumokat és aláírásokat.

„A mai napon Marosvásárhelyen elkezdődött a változás” – jelentette ki a magyar közösség polgármesterjelöltje a támogatói ívek leadása után.

Elsőként iktatta szombaton Soós Zoltán független polgármesterjelölt a szeptember 27-i választásokon való indulásához szükséges aláírásokat és dokumentumokat.A jelölt a stábja kíséretében vitte el az íveket a választási irodához.A helyszínen természetesen jelen voltak az újságírók is.

„A napokban összegyűlt csaknem 5000 aláírás azt bizonyítja, hogy Vásárhelyen nem csak szükség, de igény is van a változásra” – emelte ki a leadást követő rögtönzött sajtótájékoztatón Soós, mert szerinte riválisai „Dorin Florea klónjai”, akik nem érdekeltek a változásban. „A mai napon Marosvásárhelyen elkezdődött a változás” – jelentette ki a jelölt.

Hozzátette: „számos marosvásárhelyi románajkú ember fog csattanós választ adni arra a kérdésre, hogy le tudjuk-e győzni az etnikai szavazás reflexeit.”Soós azt is hangsúlyozta, hogy azért érdemes rá szavazni, mert egyedül az ő terve hozhat tényleges változást, a többi jelölt a bukott Florea rendszerét akarja tovább éltetni.

Az aláírásgyűjtés sikere azt mutatja, helyes döntés volt a párbeszédet helyezni kampányának középpontjába.„Nem a magányos döntéshozatal a sötét szobában, hanem a folyamatos dialógus, közösen megalapozott és elfogadott döntések” – fogalmazott Soós Zoltán.

A Városi Konzultáció keretei között felmérték a lakosság mindennapjait befolyásoló problémákat, a Társadalmi Párbeszéd során több száz marosvásárhelyivel egyeztettek, valamint szakmai csoportokkal közösen alkották meg a város újjáépítésének tervét.

Köszönetet mondott az önkéntes támogatóinak, hozzátéve, hogy csak egy erős csapat képes arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi aláírást összegyűjtsön.„Azért akarok polgármester lenni, mert én is egy vagyok a hazatérők közül és tudom mit jelent küzdeni egy jobb életért. Azt szeretném, hogy a gyerekeim és a hozzájuk hasonló fiatalok itthon tudjanak jövőt építeni” – jelentette ki a jelölt.„A mai napon célegyenesbe fordult a választási küzdelem” – summázott Soós Zoltán.

Az a harc, melyet a változás és haladás vív a korrupcióval és a helyben toporgással szemben.„Készen állok a harcra és biztos vagyok benne, hogy a többség ugyanazt akarja, amire a tervem is készült: Győzzön Vásárhely!” – jelentette ki a sajtónak a jelölt.

maszol.ro

Kapcsolodó cikkek

  • Talpra tud-e még állni a Szövetség?

    Ismét képviselő nélkül maradt Brüsszelben a felvidéki magyarság, miután a Magyar Szövetségnek a legutóbbi választáson (sem) sikerült képviselőt küldenie