A Nemzetpolitikai Államtitkárság főtámogatásával valósul meg az Egy vérből vagyunk alapítvány év végi jótékonysági akciója - Külhoni Magyarok
Hírek

A Nemzetpolitikai Államtitkárság főtámogatásával valósul meg az Egy vérből vagyunk alapítvány év végi jótékonysági akciója

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának főtámogatásával valósul meg az Egy vérből vagyunk alapítvány Fuss pont most! című év végi jótékonysági akciója, amelynek keretében rászoruló külhoni és anyaországi gyerekek számára gyűjtenek.

Az akció egy virtuális szilveszteri futás, amelyhez bárki csatlakozhat az év utolsó napján. A résztvevők minden megtett kilométer után 100 forinttal támogatják az Egy vérből vagyunk alapítványt, amely a befolyt összegből sportcipőket vásárol anyaországi és külhoni gyermekotthonok lakói számára.

Az eseményhez főszponzorként csatlakozott a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és Potápi Árpád János államtitkár, aki maga is részt vesz a virtuális futáson. Az államtitkárság az Egy vérből vagyunk alapítvány korábbi jótékonysági akcióinak is támogatója volt, amelyek keretében két kárpátaljai gyermekotthon, a nagydobronyi és ráti gyermekotthon, valamint a vajdasági Emmausz fiúkollégium számára gyűjtöttek. Az idei gyűjtés összegéből két erdélyi, a magyarfülpösi és a marossárpataki gyermekotthon lakói részesülnek támogatásban.

Potápi Árpád János államtitkár az akció kapcsán elmondta: „A Fuss pont most! azért nagyszerű kezdeményezés, mert aki részt vesz benne, az kétszeresen jótékonykodik: segítséget nyújt nehéz sorsú gyerekek számára, miközben a futással, a sporttal saját egészsége számára is jótékonykodik.” Kiemelte: az akció a nemzeti összetartozás erősítésének kiváló eszköze és szép zárása az erős magyar közösségek évének, hozzátéve: az államtitkárság a kilométerek gyűjtése mellett 100 pár cipő árával járul hozzá az akció sikeréhez.

A Fuss pont most! jótékonysági esemény részletei a https://egyverbol.hu/fuss-pont-most/ oldalon olvashatók.

Kapcsolodó cikkek