Az EP december 14-én plenáris vitát szervez a Minority Safe Pack kezdeményezésről - Külhoni Magyarok
Hírek

Az EP december 14-én plenáris vitát szervez a Minority Safe Pack kezdeményezésről

Hétfőn, december 14-én plenáris vitát szervez az Európai Parlament a Minority SafePack európai polgári kezdeményezésről. A közép-európai idő szerint 17 órakor kezdődő plenáris ülésen előreláthatólag ez a második napirendi pont lesz. A képviselők az Európai Bizottság jelenlétében a parlamenti csoportok által megszabott időkeretben értékelik a kezdeményezést és véleményezik a határozattervezetet.

Párhuzamosan még folytatódik a határozat szövegének előkészítése, amelyhez a parlamenti csoportok módosító javaslatokat tehetnek le. Ezekről szerdán, december 16-án lesz szavazás. A módosítások utáni végső határozati javaslatról csütörtökön, december 17-én reggel lesz a végszavazás, ennek eredményét közép-európai idő szerint 13 órakor közli a Parlament. A vita magyar nyelven is követhető lesz az Európai Parlament honlapján.

Az európai kisebbségvédelmi polgári kezdeményezés októberi meghallgatásáról beszámoltunk részletesen, Vincze Loránt RMDSZ-es EP-képviselő, az MSPI jelentéstevője pozitívnak értékelte ezt, . November végén a német szövetségi parlament, a Bundestag egyhangúlag megszavazott felhívással fordult az Európai Bizottsághoz, hogy léptesse életbe a Minority SafePack Innitiative európai kisebbségvédelmi kezdeményezésben foglaltakat.

Transindex

Kapcsolodó cikkek