Az MKP elítéli a román államfő magyarellenes megnyilvánulásait - Külhoni Magyarok
Hírek

Az MKP elítéli a román államfő magyarellenes megnyilvánulásait

Szolidaritását fejezi ki a Magyar Közösség Pártja az államfői szinten megtámadott romániai magyar közösséggel. Erről Őry Péter, az MKP ügyvivő elnöke tájékoztatta a ma7.sk-t.

Az MKP ügyvivő testülete a Román Köztársaság Szlovákiai Nagykövetségéhez juttatta el tiltakozó levelét, melyben a leghatározottabban elítéli, egyben megbotránkoztatónak tartja a román köztársasági elnök cinikus és manipulatív megnyilvánulásait a székelyföldi autonómiatervezet kapcsán.

Klaus Iohannis kirohanása a felvidéki magyarok számára a legrosszabb, mečiari-slotai „országlást” idézi, amikor nemcsak egy nemzeti közösséget bélyegezett meg az állami vezetés, hanem a velük szolidáris, demokratikus szlovák közszereplőket is. A mérgező, kisebbség- és Magyarország-ellenes retorika használata rendkívüli társadalmi instabilitást okozó vészhelyzet esetén beláthatatlan következményekkel járhat.

Az MKP bízik abban, hogy Szlovákiához hasonlatosan Romániában is kiszorulnak a közéletből azok a politikai kalandorok, akik önös érdekeiktől elvakulva nem képesek a társadalmi béke megőrzésének minimális garanciáira sem.

Ma7

Kapcsolodó cikkek