Az MKP levélben válaszolt az Európai Néppárt elnökének - Külhoni Magyarok
Hírek

Az MKP levélben válaszolt az Európai Néppárt elnökének

A Magyar Közösség Pártja nevében Őry Péter ügyvezető elnök válaszolt Donald Tusk EPP-elnök minapi levelére, amelyben az Európai Néppárt elnöke politikailag és erkölcsileg elfogadhatatlannak nevezte, ha valaki az új koronavírus-járványt arra használja, hogy folyamatos rendkívüli állapotot vezessen be országában.

Az MKP a március 30-án küldött levelében leszögezte, hogy a mostani időszak semmiképpen sem válhat politikai értékekről, stratégiákról, a Fidesz EPP-n belüli státuszáról vagy éppen a magyar kormány konkrét válságkezelő intézkedéseiről szóló viták idejévé.

Épp ellenkezőleg, arra van szükség, hogy mindenki a maga területén a lehető legtöbbet tegye meg a járvány elleni küzdelemben és erre a feladatra összpontosítsa energiáit. A mostani időszak éppen annak az ideje, hogy a politikai szövetségesek, kollégák nagyobb bizalmat tanúsítsanak egymás iránt, függetlenül – az egyébként természetes és szükséges – politikai vitáiktól.

Az MKP arra kérte az EPP vezetését és minden tagpártot, hogy pragmatikus hozzáállást tanúsítva, mindenfajta politikai vitát halasszanak a járvány leküzdése utáni időszakra.

Ma7

Kapcsolodó cikkek