Az MKP továbbra is elítél minden olyan párhuzamot, amely a felvidéki magyarokat Koszovóhoz vagy Dél-Oszétiához hasonlítja - Külhoni Magyarok
Hírek

Az MKP továbbra is elítél minden olyan párhuzamot, amely a felvidéki magyarokat Koszovóhoz vagy Dél-Oszétiához hasonlítja

Továbbra is határozottan elítélünk minden olyan párhuzamot, amely a felvidéki magyarokat például a közelmúltban még háború által sújtott Koszovóhoz vagy Dél-Oszétiához hasonlítja. Hangozzon ez el bárki szájából – olvasható az MKP sajtóközleményében.

„Juraj Krúpa, az OĽaNO képviselője meggondolatlan kijelentései és az OĽaNO frakció további tagjainak véleménye azt bizonyítja, hogy a kormány egységes ez ügyben, és a saját állampolgáraival (és több mint egymillió uniós kisebbségi sorban élő uniós állampolgárral) szemben indított perben továbbra is az Európai Bizottság pártján áll.

Ezt az MKP sajnálattal kénytelen tudatosítani, ahogy azt is, hogy a békülékeny arcukat mutató kormányzati politikusok kijelentései csak üres gesztusok, melyeket nem lehet komolyan venni.

Ez a tapasztalat is abban erősít meg minket, hogy szükség van az egységes, csoportos magyar parlamenti érdekképviseletre, amely az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezéseket csírájában fojthatja el, és mindenki számára bebizonyíthatja, hogy a magyarok korrekt, kiszámítható, békés és becsületes partnerek. Továbbra is bízunk abban, hogy a szlovák kormány hozzáállása ellenére a Minority SafePack kisebbségvédelmi csomag eléri célját.”

Felvidék ma

Kapcsolodó cikkek

  • Aki Szabadkát várossá tette

    Hétfőn Szabadkán felavatták Bíró Károly, a város egykori polgármestere a Radić fivérek utcában lévő egykori otthonának falán lévő emléktábláját.