Az online térben valósul meg idén a külhoni magyar óvodapedagógusoknak szóló Sakkjátszótér Program - Külhoni Magyarok
Hírek

Az online térben valósul meg idén a külhoni magyar óvodapedagógusoknak szóló Sakkjátszótér Program

Jelenléti rendezvények helyett az online térben tartja idén a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a külhoni magyar óvodapedagógusoknak szóló Sakkjátszótér Komplex Képességfejlesztő Programot. A képzésben 156 külhoni óvodapedagógus vesz részt, az első online képzések november 7-én indulnak.


A Sakkjátszótér Komplex Képességfejlesztő Programot a tavalyi év során indította el a Nemzetpolitikai Államtitkárság a 2019 a külhoni magyar családok éve keretében. A program a 2020 az erős magyar közösségek éve tematikus év keretében is folytatódik, idén távoktatás formájában.

A program segítségével a határon túli magyar óvodapedagógusok is megismerhetik, majd a későbbiekben maguk is alkalmazhatják a kisgyermekkori nevelés során mindazokat a módszertani megoldásokat, amelyek a kiváló sakkozó, Polgár Judit nevéhez köthetők. A képzésen kívül a résztvevő intézmények Sakkjátszótér alap eszközcsomagot is kapnak, amely játékos formában ismerteti és szeretteti meg a sakkjátékot a gyermekekkel, valamint módszertani anyagot tartalmaz a pedagógusok számára.

Régiónként eltérő időpontban kerül sor a résztvevő óvodapedagógusok képzésére: november 7-én a vajdasági (33 fő), horvátországi (3 fő) és muravidéki (3 fő), november 14-az erdélyi (45 fő), november 21-én a felvidéki (36 fő), november 28-án pedig a kárpátaljai (36 fő) résztvevők képzésére kerül sok.

A képzéssorozat december 5-én nagyszabású online workshoppal zárul, amelynek célja, hogy teret biztosítson a Kárpát-medencei szintű tapasztalatcserére és az élmények megosztására valamennyi résztvevő, 156 külhoni óvodapedagógus számára.

Kapcsolodó cikkek