Bár a pedagógustalálkozó elmaradt, az SZMPSZ idén is díjazta a legkiválóbbakat - Külhoni Magyarok
Hírek

Bár a pedagógustalálkozó elmaradt, az SZMPSZ idén is díjazta a legkiválóbbakat

A koronavírus-járvány miatt az idén nem került megrendezésre a hétvégére tervezett rozsnyói pedagógustalálkozó, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok XXVI. Országos Találkozója, ahol átadták volna a kiváló tanítóknak járó kitüntetéseket is. Így a díjazott pedagógusokat a Szlovákiai Magyar Pedagógusok  Szövetségének elnöke, Fekete Irén levélben köszöntötte.

Átlagon felül teljesítő pedagógusaink bőven akadnak, megtaláljuk a módját annak, hogy ország-világ értesüljön arról, hogy kiket tisztelhetünk élen álló példaként.”

„Szóljanak tehát nekik a köszönet szavai, kollégáktól, szülőktől, gyerekektől, tőlünk, mindenkitől, aki elismeri, hogy mindennapi teendőjük nem munka, hanem mesterség, hivatás, életpálya. Nem ismernek munkaidőt, viszont magukban hordják a gyermeki lélekkel való azonosulás képességét, ami ugyanolyan fontos, mint a tudás szilárdsága és az egyéniség ereje.

A jó tanító tudja, hogy milyen a jó iskola: olyan, ahová szívesen jár pedagógus, szülő, gyermek, hiszen tanít, nevel, van humora…és játszani is enged” – olvasható Fekete Irénnek a kitüntetettekhez írt üzenetében.

Tizenkét  díjazott

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Felvidéki Magyar Pedagógus Díjat adományozott Pelle Istvánnak, a búcsi Katona Mihály Alapiskola és a bátorkeszi Kováts József Alapiskola tanítójának.

A tehetségek felkarolásáért és gondozásáért az idén Berczik Erzsébet, a nagyszelmenci Dobó István Alapiskola, Kecső Csolti Veronika, a Bátkai Alapiskola, valamint Kovács Tünde, a komáromi Eötvös Utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola pedagógusa részesült elismerésben.

Pedagógus életpálya kategóriában ezúttal Lendvay Tibor, az ipolysági Pongrácz Lajos Alapiskola, valamint Liszka Éva, az érsekújvári Czuczor Gergely Alapiskola tanítója lett a Szövetség kitüntetettje.

Kiváló módszertani, nevelési, szakmai és tudományos eredményekért az SZMPSZ díjában részesült Korintus László, a Dernői Magyar Tannyelvű Alapiskola és Tímár Lívia, a Pozsonypüspöki Alapiskola és Óvoda pedagógusa.

Az SZPSZ díjat adományozott a szlovákiai magyar nyelvű oktatást támogató tevékenységért is, mégpedig a Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetségnek, a CSEMADOK-nak, valamint a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézetnek is.

A pedagógusszövetség elismerte az óvónők tevékenységét is. Berky Angelikát, a Peredi Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda, valamint Vágvölgyi Erikát, a kassai Zádielska 4 utcai óvoda óvodapedagógusait kiváló módszertani és nevelési eredményeikért részesítette elismerésben.

A díjazott pedagógusok a Pedagógusszövetség emléklapja mellett Darázs Rozália szobrászművész bronz kisplasztikáját is megkapják.

ma7.sk

Kapcsolodó cikkek