Beiktatták hivatalába Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsának elnökét - Külhoni Magyarok
Hírek

Beiktatták hivatalába Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsának elnökét

Megtartotta pénteken alakuló ülését Hargita Megye Tanácsa, és letette hivatali esküjét Borboly Csaba, aki a negyedik mandátumát kezdheti el a testület élén. A rendhagyó módon szabadtéren megszervezett ceremónián az összefogást tartották legfontosabbnak a felszólalók.

A Hargita Megye Tanácsa szabadtéri oszlopcsarnokában megtartott alakuló ülésen jelen volt Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke, Tamás József nyugalmazott segédpüspök, Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere, Ion Proca prefektus. Jelen voltak a térség parlamenti képviselői, meghívott polgármesterei, valamint a sajtó képviselői. A csíki hideget hősugárzók felállításával próbálták némileg ellensúlyozni a szervező megyei tanács munkatársai.

„Csapatban és őszintén érdemes dolgozni”

A jogi formaságokat követően letette az esküt a megyei képviselőtestület 24 tagja, valamint Borboly Csaba elnök. A 30 tagú testület további tagjai hamarosan csatlakoznak majd társaikhoz. Az újraválasztott megyevezető székfoglaló beszédében úgy fogalmazott: a változások időszakában, a koronavírus okozta megváltozott helyzetben is bízik abban, hogy a most mandátumot kezdő új testület megfelelően tud alkalmazkodni és folytatni fogja az előző testület kihívásokkal teli munkáját. „Hiszem azt, hogy csapatban és őszintén érdemes dolgozni” – jelentette ki.

Az elnök kitért a közelgő parlamenti választásokra. Hangsúlyozta: fontos, hogy a részvétel tekintetében a megye mindhárom térsége „dobogós helyen” végezzen. Borboly Csaba kiemelte: nagy lehetőséget kapott azzal, hogy rendeződni látszik a csíkszeredai városvezetés és a megyei vezetés éveken át hűvös viszonya. Ugyanígy hisz a megfelelő kapcsolatok fenntartásában a gyergyószentmiklósi és a székelyudvarhelyi városvezetéssel, a térség önkormányzataival, civil szervezeteivel, a gazdasági élet szereplőivel is.

„Mindennek megvan a maga ideje és a politikai választások végezetével, miután az eredményeket kihirdették, a verseny véget ért. Amikor önkormányzatokról beszélünk, még inkább igaz az, hogy a versenyt együttműködésnek, együtt gondolkodásnak, az egymásért való cselekvésnek, az egymás felé való fordulásnak kell követnie. Együttműködés nélkül nem sikerül eredményesnek lenni és elvégezni azt a feladatot, amelyre a megyei önkormányzatban vállalkoztak. (…) A bizalom és az együttműködés a két kulcsszó” – fogalmazott köszöntőjében Kelemen Hunor szövetségi elnök.

Maszol

Kapcsolodó cikkek