Bukovszky: Ne féljünk vállalni a nemzetiségünket és az anyanyelvünket! - Külhoni Magyarok
Hírek

Bukovszky: Ne féljünk vállalni a nemzetiségünket és az anyanyelvünket!

Bukovszky László kisebbségi kormánybiztos mindenkit arra kér, vegyen részt a népszámláláson. Kéri, ne higgyenek azoknak, akik arról beszélnek, hogy vissza fognak élni az adataikkal, és ne féljenek vállalni a nemzetiségüket és az anyanyelvüket – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Kovács Zoltán, a kormánybiztos irodájának munkatársa.

„Az etnikumról szóló adatok nagyon fontosak a már meglévő kisebbségi jogok, de a további intézkedések szempontjából is” – hangsúlyozta Bukovszky.

A kormánybiztos emlékeztetett arra, hogy öt kisebbség nyelvén, magyarul, románul, ruszinul, ukránul és németül is elérhető az elektronikus népszámlálási formanyomtatvány. Hétfőn kezdődött az országban a népszámlálás, március 31-ig lehet az elektronikus űrlapot kitölteni a scitanie.sk weboldalon vagy mobilalkalmazásban. A népszámlálás asszisztált része áprilistól október végéig tart.

Felvidék Ma

Kapcsolodó cikkek

  • Újabb támogatások intézményeinknek

    A VMSZ köztársasági szerepvállalásának köszönhetően most az állami költségvetésből – írja dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke