Corlăţean felszólította az államfőt, „tegyen tanúbizonyságot nemzeti méltóságról”, és hirdesse ki a Trianon-törvényt - Külhoni Magyarok
Hírek

Corlăţean felszólította az államfőt, „tegyen tanúbizonyságot nemzeti méltóságról”, és hirdesse ki a Trianon-törvényt

Tegyen tanúbizonyságot nemzeti méltóságáról és hirdesse ki a Trianon-törvényt – szólította fel Klaus Iohannis államelnököt Titus Corlăţean szociáldemokrata párti (PSD) szenátor Facebook-oldalán kedd este közzétett bejegyzésében.

„Örvendek, hogy a képviselőház ma többségi szavazattal elutasította Klaus Iohannis államelnöknek a június 4-ét Trianon-emléknappá nyilvánító törvény újbóli megfontolására irányuló kérését. Felszólítom Románia elnökét, hogy tegyen végre tanúbizonyságot nemzeti méltóságról és haladéktalanul hirdesse ki a törvényt, amely alapvető fontossággal bír a román identitásra és román államra nézve” – idézte Corlăţean posztját az Agerpres hírügynökség.

A szenátor – a törvénytervezet kezdeményezőjeként – megköszönte mindazoknak, akik megszavazták a törvényt, „tisztelegve ezzel a román ősök áldozata és hőstettei előtt”, akik lehetővé tették az egyesülést 1918. december elsején, illetve a trianoni békeszerződés megkötését.

Mint ismeretes, módosítás nélkül, döntéshozó kamaraként ismét megszavazta kedden a bukaresti képviselőház azt a jogszabályt, amely román nemzeti ünneppé nyilvánítja a trianoni diktátum 1920. június 4-i aláírásának évfordulóját, június 4-ét.

Kapcsolodó cikkek