Dr. Pásztor Bálint: a nemmel való szavazás lassítja Szerbia integrációját - Külhoni Magyarok
Hírek Vajdaság

Dr. Pásztor Bálint: a nemmel való szavazás lassítja Szerbia integrációját

Kizárólag az igazságügy működésére vonatkozó részek módosulnak az alkotmányban – mondta dr. Pásztor Bálint a Szubjektívben, azon belül is a bírák, illetve az államügyészek megválasztásának módja.


A VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője részletezte, a törvényhozó és a végrehajtó hatalom, tehát a parlament és a kormány teljes egészében kivonul ezekből a kérdésekből, és a Legfelsőbb Bírói Tanács és az Államügyészek Tanácsa fogja megválasztani a bírákat, illetve az ügyészeket. Arra kérte a vajdasági magyarokat vegyenek részt a referendumon vasárnap, és szavazzanak igennel.

„Arra szeretném kérni a vajdasági magyarokat, hogy vasárnap járuljanak az urnák elé és szavazzanak igennel a népszavazáson, hiszen az, hogy a bíróságok függetlenebbek lesznek az biztos, hogy nem baj, és remélem, hogy így is lesz, a jövő fogja ezt megmutatni. Én a fönntartásokról is beszéltem a parlamenti felszólalásomban, során, de ami ettől még fontosabb, az az, hogy – ahogy említettem -, ez egy európai uniós elvárás, éppen ezért a nemmel való szavazás lassítja az országnak az integrációját.”

Pannon RTV

Kapcsolodó cikkek