Egymás pozitív példáiról és kölcsönös inspirációkról is tárgyalt Filip Mónika Potápi Árpád Jánossal Pozsonyban - Külhoni Magyarok
Hírek

Egymás pozitív példáiról és kölcsönös inspirációkról is tárgyalt Filip Mónika Potápi Árpád Jánossal Pozsonyban

Csütörtöki felvidéki útjának keretében az Oktatásügyi Minisztériumot is meglátogatta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár, ahol Filip Mónika (az SaS jelöltje) államtitkárral találkozott.

A mintegy másfél órás tanácskozás során az információcserén, egymás tevékenységének és munkakörének bemutatásán túl áttekintették a két országban működő pozitív gyakorlati példákat, tájékoztatta a Körképet a Filip Mónika államtitkár sajtóosztálya.

Közigazgatás átalakításának reformja

„Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkárral való találkozónkon nem csak egymás portfóliójával ismerkedtünk meg, hanem áttekintettünk azokat az egymásnál fellelhető pozitív, gyakorlati példákat, melyek kölcsönös inspirációként szolgálhatnak. Gondolok itt elsősorban az óvodai oktatásra, vagy a magyar nemzetiségi oktatás minőségének növelését szolgáló javaslatokra,“ – értékelte a találkozót Filip Mónika.

Az oktatásügyi kérdéseken túl szóba kerültek a külügyi kapcsolatok, valamint a közigazgatás átalakításának készülő reformja is Szlovákiában, melyben Filip Mónika szintén aktív szerepet vállal. Az oktatásügyi államtitkár vázolta Potápi Árpád Jánosnak a várható változásokat, valamint a hatékony államigazgatás vízióját is.

„Nagyon örülök, hogy a nemzetiségi oktatás fejlesztésének lehetőségeit hasonlóan látjuk, és örülök a jövőbeli közös együttműködésnek, mely növelheti a magyar nyelvű oktatás minőségét,“ – nyilatkozta Filip Mónika.

Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár és Czimbalmosné Molnár Éva, a Nemzetpolitikai Államtitkárság Felvidéki Főosztály főosztályvezetője július 23-i felvidéki körútjának keretében otthonában köszöntötte a 75 éves Duray Miklóst is, átadva neki Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét, valamint találkozott Fél és Éberhard magyar polgármesterével.

Körkép

Kapcsolodó cikkek