Előttem az Utódom - lezárult a Prosperitati képzéssorozata - Külhoni Magyarok
Hírek Július – vállalkozók

Előttem az Utódom – lezárult a Prosperitati képzéssorozata

A hathetes program a vállalkozásokon belüli generációváltást támogatta.


Végéhez ért a Prosperitati Alapítvány Előttem az Utódom képzéssorozata. A résztvevők a vajdasági gazdaságfejlesztési program kedvezményezettjei voltak. Az online képzést a Magyar Kormány és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatta. A zárórendezvényt Ludason tartották.

A hathetes programban elődök és utódok, tehát egy vállalkozáson belül két generáció képviselője vett részt. A cél az volt, hogy a felek közötti kommunikáció és az együttműködési folyamatok megerősödjenek. A rendhagyó generációváltást támogató képzéssorozaton az eredményekről is beszámoltak. Kisvállalkozásként a Pro Technic Kft., középvállalkozásként a Kátai Tanya, nagyvállalkozásként pedig az Aretol Kft. mutatkozott be.

Kátai Géza, tulajdonos, Kátai Tanya: „Szerintem nagyon jókor jött ez a hathetes tanfolyam és nagyon örültünk, hogy részt vehettünk rajta. Egyszerűen hat hét alatt rengeteg tudás borult ránk.”

Az eseményen Pirityiné Szabó Judit, a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője kiemelte: a gazdaságfejlesztési program az egész közösséget összehozta, és a Kárpát-medencében elsőként indult meg és ért el sikereket. „Ez nemcsak a saját vállalkozásoknak nyújtott segítséget, hanem az egész közösséget összefogta, a vállalkozói közösséget is. A nemzetpolitikai államtitkárság támogatása elsősorban ott kapcsolódik ehhez a nagy horderejű támogatáshoz, hogy a humán oldalát támogatjuk ezeknek a vállalkozásoknak.”

A nap mottóját hangsúlyozta Pásztor István, a VMSZ elnöke. Eszerint: Ha nincs előttem az utódom, nincsen jövőm. Elmondta, Vajdaság számos településén azt tapasztalja, hogy az idősekkel ott vannak a fiatalok és a gyerekek, a programokban több generáció is részt vesz. „Ugyanennek a mottónak a bizonyításaként azt tudtuk magunknak és mindenki számára egyértelművé tenni, hogy a vajdasági magyar közösség egy életerős közösség, mert, hogy ha az embernek előtte vagy mellette van az utódja, akkor az annak a bizonyítéka, hogy életerősek vagyunk közösen.”

A zárórendezvény a díjak és a köszönőlevelek kiosztásával ért véget.

Pannon RTV

Kapcsolodó cikkek