Ezeket érdemes tudni a gyulafehérvári püspökszentelésről és érseki beiktatásról - Külhoni Magyarok
Hírek

Ezeket érdemes tudni a gyulafehérvári püspökszentelésről és érseki beiktatásról

Tudnivalókat közölt a gyulafehérvári főegyházmegyei hatóság a február 22-én, Gyulafehérváron tartandó püspökszentelésről és az érseki beiktatásról – írja a romkat.ro. A közleményben felhívják a zarándokok figyelmét, hogy hogy öltözzenek vastagon, mert feltehetőleg nem fog mindenki beférni a székesegyházba. Azok, akik nem férnek be, a székesegyház előtti téren, kivetítőn követhetik a szentmisét.

A szervezők arra kérik a papokat, akik zarándokbusszal, kisbusszal vagy személygépkocsival érkeznek, hogy a laszlo.gal@romkat.ro címen február 3-án déli 12 óráig jelezzék, hány gépjárművet indítanak és kb. hány hívővel érkeznek az eseményre. Erre azért van szükség, mert, hogy számukra – a városi vezetőséggel egyeztetve – a székesegyházhoz közeli parkolókat tudjanak biztosítani, ahonnan legfeljebb 15 perc alatt gyalogosan a helyszínre érkezhetnek.

„A bejelentett járművek kitűzőt kapnak a polgármesteri hivataltól, amellyel az erre az alkalomra lefoglalt parkolók kijelölt helyeire vihetik járműveiket. Mindebben a helyi rendőrség, valamint az önkéntesek segítségükre lesznek az érkezőknek.

Amennyiben a közeli parkolók megtelnek, a hívekkel érkező buszokról a Cetate szálloda előtt leszállhatnak a zarándokok, majd az üres buszt elvihetik a valamivel távolabbi parkolóba – visszainduláskor azonban a hívek csak a távolabbi parkolóban tudnak a buszra felszállni.

„Illemhelyek kijelölt helyeken lesznek”- áll a portálon közzétett felhívásban. A szervezők arra kérik a híveket, hogy a szentgyónásukat otthon végezzék el, az eseményre érkező papság figyelmét pedig felhívják, hogy vigyenek magukkal albát és fehér stólát, valamint közlik velük, hogy a papság a székesegyház szentélyében és a két mellékhajóban foglal majd helyet, és nem lesz közös bevonulás.

Transindex

Kapcsolodó cikkek