Ezer család énekelt otthonról a Ringatóval - Külhoni Magyarok
Hírek

Ezer család énekelt otthonról a Ringatóval

Ezer család énekel otthonról címmel készített különleges online adást a Ringató és a FICSAK (Fiatal Családok Klubjának Egyesülete) május első vasárnapján, anyák napjára. A videóban több mint kétszáz ringatós foglalkozásvezető mutatja be tehetségét, köztük felvidéki foglalkozásvezetők is. A kisgyermekes családok otthonaikból követhették figyelemmel a műsort. Sok kisgyermek a képernyő előtt ülve integetett kedvenc ringatós tanító nénijének és élvezte a magyar zeneszót és ritmusokat.

Közel 1000 család és gyermekeik énekeltek együtt ma, az “Ezer család énekel otthonról a Ringatóval” műsor alatt.

Köszöntőt mondott Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár asszony, aki kiemelte, hogy édesanyának lenni a legjobb dolog a világon, a nehézségek, buktatók ellenére is. Hogy mennyire szükségünk van a családra, éppen most ebben a nehéz időszakban derül ki. Mint elmondta, anyák napján csendben végig tudjuk gondolni, mit is jelent az anyaság.

A Ringató éppen azért különleges, mert éppen az ölbevevésről, arról a testi kapcsolatról szól, amelyet most annyira hiányolunk
– üzente az államtitkár asszony, hozzátéve azt, hogy a család nélkülözhetetlen, az a biztos pont, ahonnan nap, mint nap elindulhatunk és ahova visszatérhetünk.

A videoműsort Király Nóra, a FICSAK alapítója mutatta be, bízva abban, hogy az anyák napi ezer család együtt éneke egy órás adásba a világ minden pontjáról bekapcsolódnak majd. Gróh Ilona, a Ringató alapítója beszélt arról, hogy rendhagyó volt számukra is ez az ünnep, nagy izgalommal készültek rá, hiszen most egy összetett műsort kellett úgy összeállítani, hogy nem egy helyen voltak a Ringató foglalkozásvezetői.

Óriási feladat volt, hiszen határon innen és túlról is jöttek a felvételek. A gyerekeknek azt kívánta, találják meg a saját foglalkozásvezetőjüket, énekeljenek együtt velük.

Kép: Ma7.sk

Az Ezer család énekel műsor után a felvidéki foglalkozásvezetőkhöz is megérkeztek a gratuláló, pozitív üzenetek a szülők részéről. Berky Angelika, a Cseperedő program koordinátora elmondta, önkéntes alapon a felvidéki kolléganők is nagyon lelkesen készültek a központilag kiadott feladat megvalósítására és számukra nagy élmény volt látni az összeállított videót.

Több szülő üzente meg, hogy a gyermekek szeretettel integettek a ringatósoknak és hiányolják a személyes érintkezést.

Deák Erika, óvónő, aki a mátyusföldi Felsőszeliben és Vezekényen vezet Ringató foglalkozásokat elárulta, megható élmény volt látni a kolléganőket is, egymásért izgultak, és örömmel keresték a barátokat a videóban megjelenő képkockákon. Elmondta,

tavalyelőtt a Felvidékről is indult külön buszjárat az Ezer család énekel eseményre, Budapestre, sajnálják, hogy idén nem tudtak személyesen találkozni a magyar fővárosban ezen rendezvényen. Amint engedélyt kap a foglalkozásokra, azonnal folytatja a ringatózást csoportjaiban.
A Ringató mozgalom, amelynek szülőanyja Gróh Ilona, családi művészeti program, kodályi elvekre épülő játékos foglalkozás kisgyermekek és szüleik részére hároméves korig.

Ma7

Kapcsolodó cikkek