Forró: Biztonságot, megoldásokat, jövőképet az embereknek - Külhoni Magyarok
Felvidék Hírek

Forró: Biztonságot, megoldásokat, jövőképet az embereknek

Milyen tandemet alkotnak majd Berényi Józseffel? Mi a további menetrendje a pártegyesítésnek? Forró Krisztiánt, a Szövetség leendő elnökét kérdeztük az MKP utolsó kongresszusát követően.

Elégedett-e a közgyűlés döntéseivel?

Nehéz döntéseket kellett meghozni a kongresszuson – több mint egyéves tárgyalási folyamat zárult le ezzel. Mégis úgy érzem, ez nem az út vége, hanem egy új út kezdete, ami a felvidéki magyarok megmaradásához és gyarapodásához vezet.

Sikerülhet-e eloszlatni azokat a félelmeket, hogy az MKP megszűnésével képviselet nélkül maradnak a felvidéki magyar konzervatív választók?

Az MKP-t és az általunk képviselt elveket sokszor megpróbálták legyűrni vagy gáncsolni, mégis kitartottunk, köszönhetően tagjainknak és támogatóinknak. Mégis itt vagyunk, jelenleg a felvidéki magyarság legerősebb politikai képviseleteként. Ezért is hiszem, hogy az MKP és az általa képviselt elvek továbbra is dominánsak maradnak a Szövetségben.

Eddig is az embereket szolgáltuk és a közösségünket képviseltük, és ezt folytatni akarjuk.

A Szövetség elnökeként milyen együttműködésre számít Berényi Józseffel, illetve a másik két platform vezetőjével – tekintve, hogy esetükben a neveket még nem ismerjük?

Berényi Józsefet tapasztalt politikusnak tekintem, aki munkájával nagyban tudja segíteni a Szövetség, és azon belül az MKP-platform működését.

A másik két platform elnöke egyelőre nem ismert, de hiszem, hogy munkájukkal a megválasztásra kerülő platformelnökök is a lehető legnagyobb mértékben a közös ügy előremozdítását fogják segíteni. Biztos vagyok benne, hogy

lesznek véleménykülönbségek, ez természetes is, mégis úgy érzem, hogy a Szövetségnek az ideológiákon felül kell emelkednie, az emberek és az ő problémáik megoldását kell előtérbe helyeznie.
Mi a további menetrendje a pártegyesítésnek? Mennyire gyorsíthatja meg a programalkotást, hogy egyre reálisabbnak tűnik az előrehozott választás lehetősége?

A következő lépés a három párt közti egyesülési szerződés aláírása. Amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, október 2-án kerül megrendezésre a Szövetség alakuló kongresszusa.

Nem a kormányválság kell, hogy motiváljon bennünket a program megalkotására, nekünk az első pillanattól arra kell törekednünk, hogy kormányalkotó tényezővé váljunk.

Ehhez a szakmaiság megerősítésére van szükség, hogy a felvidéki magyar embereknek és az általuk lakott régióknak biztonságot, megoldásokat és jövőképet biztosítsunk.

Kapcsolodó cikkek