Forró Krisztián: Az MKP közreműködésével segít a felvidéki kórházaknak a magyar kormány - Külhoni Magyarok
Hírek

Forró Krisztián: Az MKP közreműködésével segít a felvidéki kórházaknak a magyar kormány

A közelmúltban az MKP vezetőségének kezdeményezésére a magyar kormány 27 lélegeztetőgépet adományozott a déli régiók kórházainak.

Február végén került nyilvánosságra a hír, hogy az MKP elnöke, Forró Krisztián kezdeményezésére tíz lélegeztetőgépet ajándékoz a magyar kormány a január eleje óta Covid kórházként működő galántai Szent Lukács kórháznak.

Az MKP elnöke mátyusföldi lakosként és Nagyszombat megye képviselőjeként is fontosnak tartja, hogy a pandémia miatt reprofilizált kórházakban a személyzet a lehető legkorszerűbb és legjobb eszközökkel tudjon dolgozni, ne szenvedjenek hiányt semmiben.

Az MKP galántai járási elnökségének tagjait meghallgatva Forró Krisztián felvette a kapcsolatot Alexandra Pavlovičovával, a galántai kórház igazgatójával, valamint a pozsonyi magyar nagykövetséggel. A magyar kormánynál a segítségkérés nyitott fülekre talált, február 23-án a kórház vezetősége átvehette Márvány Miklóstól, a pozsonyi magyar nagykövet helyettesétől a tíz lélegeztetőgépet.

Forró Krisztián elmondta portálunknak, fontosnak tartotta, hogy a mátyusföldi régión kívül más magyarlakta vidék is segítséget kapjon, ezért az MKP járási titkárai felhívták a déli régiók kórházait és megérdeklődték, milyen tárgyi segítségre lenne szükség az egészségügyi ellátó intézményekben.

A felmérés eredményeit a párt vezetősége ismételten eljuttatta a nagykövetségre, és ennek hatására a magyar kormány úgy döntött, újabb lélegeztetőgépeket küld a Felvidékre. Az MKP közbenjárására a dunaszerdahelyi kórház hat gépet kapott, ezen kívül pedig további magyarlakta régiók kórházaiba (Léva, Rozsnyó, Komárom, Érsekújvár, Rimaszombat, Rozsnyó, Losonc, Királyhelmec, Tőketerebes, Nagykürtös) érkeztek lélegeztetőgépek a magyar kormány ajándékaként.

„Megkérdeztük a kórházakat, milyen készletekkel rendelkeznek.

Ezek a lélegeztetőgépek azokba az intézményekbe kerültek, ahol kimondottan szükség van rájuk. Bízom abban, hogy életeket menthetnek ezek az eszközök” – nyilatkozta Forró Krisztián.

Pető Tibor, Magyarország szlovákiai nagykövete kifejtette, bízik abban, hogy az adományok enyhíteni tudják majd a déli régiók kórházaira nehezedő nyomást.

Ma7

Kapcsolodó cikkek