Forró Krisztián lett az MKP új elnöke - Külhoni Magyarok
Hírek

Forró Krisztián lett az MKP új elnöke

Forró Krisztián, az MKP Nagyszombat megyei képviselője lett a Magyar Közösség Pártja új elnöke, miután a küldöttek neki szavaztak bizalmat a párt farnadi kongresszusán. Az Országos Tanács elnökévé Köpöncei Pétert választották.

A 197 küldött a szavazás megkezdésekor már csak 2 jelölt közül választhatott. A kongresszus előtt még 7 elnök-aspiráns volt, de Bárdos Gyula még korábban bejelentette, hogy nem indul az elnöki tisztségért. Hasonlóképpen Berényi József is jelezte, hogy az elnöki székért nem indul, más tisztséget azonban vállalna. A kongresszuson Becse Norbert is bejelentette, hogy visszalép. Majd ezt követően a többi négy jelölt elmondta beszédét. Papp Sándor a beszéde végén jelentette be, hogy ő is visszalép, majd így tett Cziprusz Zoltán is.

Így végül csak ketten maradtak versenyben.

Forró Krisztián a voksoláson 114 szavazatot kapott, így ő lett az MKP új elnöke. Beszédében elmondta: integráló pártvezető szeretne lenni.

A győztesnek azonnal gratulált kihívója, Őry Péter. Az elnök után az Országos Tanács elnökét választották meg a küldöttek. Forró Krisztián az OT-elnökének Becse Norbertet ajánlotta, e poszton kihívója Köpöncei Péter lévai járási elnökségi tag, Palást polgármestere volt.

A küldöttek végül Köpöncei Pétert választották az MKP Országos Tanácsának elnökévé.

Az MKP új elnöksége

Megválasztották a párt alelnökeit is: Berényi József általános, Farkas Iván szakmai, Cziprusz Zoltán szervezési alelnök lett.

Az elnökség tagjai továbbá: Bárdos Gyula, Menyhárt József, Őry Péter, Varga Tibor, Furik Csaba, Hrubik Béla, Viola Miklós, Nagy Dávid.

Az új elnökség mandátuma 2022. december 31-ig szól.

***

Forró Krisztián (44 éves, Nagymácsédon él) Nagyszombat megyei képviselő. Civilben ügyvezető egy kereskedelmi és tanácsadói Kft-ben. 2004-ben lépett az MKP soraiba, nyolc évig vezette a párt galántai járási elnökségét, 2012-ben és 2016-ban az országos elnökségbe is beválasztották. A főiskolán modern üzleti tudományokat tanult, számos menedzseri és politikai tapasztalattal rendelkezik.

2016-ban az MKP-ban a migránskvóták elleni és a helyi népszavazások eredménye melletti petíció kampányát segítette, ezt akkor több mint 80 ezren írták alá. Szociális érzékenységéről tanúskodik, hogy 2013-ban – néhány társával együtt – megalapították a Megbecsültek Társaságát, amely szervezet a szépkorúak érdekeit hivatott képviselni, emellett nagy érdeklődésnek örvendő kirándulásokat is szerveznek nekik. 2020-ban nem indult a parlamenti választáson, 2016-ban kampányfőnökként a 6. helyen indult, és 5 416 preferenciaszavazatot kapott az MKP választóitól.

Felvidék Ma

Kapcsolodó cikkek