Forró Krisztián: Sok munka vár ránk, de ezt vállaltuk - Külhoni Magyarok
Hírek

Forró Krisztián: Sok munka vár ránk, de ezt vállaltuk

A hétvégén új elnököt választott a Magyar Közösség Pártja Forró Krisztián személyében. A frissen megválasztott elnök már elkezdte a munkát, hiszen a tennivaló és a felvidéki magyar közösség elvárásai is nagyok az új vezetéssel szemben. Forró Krisztiánt a Nézőpont stúdiójában az MKP kongresszusának tanulságairól és a legfontosabb feladatokról Kolek Zsolt politikai rovatvezető kérdezte.

Tíz éve szakadt ketté, majd tovább forgácsolódott a felvidéki magyar politikai képviselet. A megosztottság oda vezetett, hogy nincs érdekképviseletünk sem az Európai Parlamentben, sem a szlovák törvényhozásban.

Ebből a gödörből kell az MKP új elnökének és vezetésének kivezetni közösségünket, hiszen bármilyen számokat vizsgálunk, mégiscsak a Magyar Közösség Pártja jelenleg a messze legerősebb magyar érdekeket felvállaló politikai tömörülés.

Az új vezetés legfontosabb feladatának tartja a politikai és társadalmi árkok betemetését, és az új egységes magyar párt létrehozását. Minderre 2022 végéig kapott mandátumot az új elnök és elnökség. Vajon elégséges lesz az idő ennek megvalósítására?

Közelednek a megyei és helyhatósági választások, és nem kizárt, hogy akár előrehozott választások legyenek, ezért az idő szorítása is ösztönző erő lehet, hogy a tárgyalások elkezdődjenek.

Természetesen elkerülhetetlen, hogy erős szakpolitikai csapat épüljön, hiszen a párt véleményét csak így vehetik komolyan a politikai partnerek és a kormány.

Ilyen kérdésekről kérdeztük a párt újonnan megválasztott elnökét, hogyan tekint ezekre a kihívásokra, és milyen tervei vannak ezek megvalósítására. Tartson velünk!

Ma7

Kapcsolodó cikkek