Három Csodasarokkal gazdagodott a nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola - Külhoni Magyarok
Hírek

Három Csodasarokkal gazdagodott a nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola

A Miniszterelnökségi Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett Miénk a város elnevezésű verseny idei győztesei között tizenhat felvidéki intézmény 27 diákja és óvodása nyerte el a Csodasarok (100 ezer forint értékű könyv- és játékcsomag) nevű jutalmat. A győztes diákok között a nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola növendékei is szerepelnek.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára ma délelőtt ünnepélyes keretek között adta át a ,,Miénk a város!” játék felvidéki nyerteseinek járó Csodasarkokat és könyvajándékokat.

Az átadón jelen volt a Nemzetpolitikai Államtitkárság Felvidékért felelős főosztályvezetője, Czimbalmosné Molnár Éva, a BGA Felvidék ügyvezető igazgatója, Czibula Ádám, Komárom polgármestere, Keszegh Béla és Fekete Irén, az SZMPSZ elnöke.

A járványügyi helyzetre való tekintettel az átadást szűk körben tartották meg. Az eseményen a nagymegyeri diákok közül személyesen csak két tanuló vehetett részt a háromból. Illetve az alapiskola további öt tanulója értékes könyvcsomagban is részesült.

Soóky Marian, a nagymegyeri alapiskola igazgatója portálunknak elmondta, hogy Bozsenyík Viktória (II.B), Boros Dávid (IV.B) és Magyarics Csaba (V.C) a vetélkedő élén végeztek, és értékes Csodasarkat nyertek osztályuknak. A felkészítést leginkább a szülőknek, nagyszülőknek, Móricz Andrea, Bobkovič Éva és Csepi Katalin pedagógusoknak kell köszönni, ugyanis ők áldoztak időt és türelmet a gyermekekre.

„Iskolánk már negyedik alkalommal díjazott a Miénk a város elnevezésű versenyben, amely több hónapos felkészülést igényel. Véleményem szerint a vetélkedőnek az is lényege, hogy összehozza a gyerekeket a szülőkkel és a nagyszülőkkel, együtt vágjanak neki ezeknek a feladatoknak, amelyeket napi szinten kell megoldaniuk. A Csodasarok által kínált nyeremények pedig szintén összekovácsolják az adott osztály gyermekeit, hiszen azokkal a játékokkal játszanak, amelyeket osztálytársaik elnyertek. Idén először fordult elő, hogy az iskola három tanulója egyszerre nyerte meg a Csodasarkat az osztályának.”

Ma7

Kapcsolodó cikkek