Háromszáz újabb fejlesztési projektterv - Külhoni Magyarok
Hírek

Háromszáz újabb fejlesztési projektterv

Online térben tartott ülést a Muravidéki Fejlesztési Régió Tanácsa, melyen többek között tájékoztató hangzott el a 2021–2027-es időszak regionális programtervezéséről.

A tervezést koordináló Muraszombati Fejlesztési Központ felhívására december 10-ig háromszáz fejlesztési projekt érkezett be, zömében a községek részéről. A projektek legtöbbje egy zöld és vonzó régió kialakítására vonatkozik, az okos, digitalizált régió témakörrel viszont csak elenyésző számban foglalkoztak. Hasonlóan, mint korábban, a 2021–2027-es időszakban is ésszerű lesz egyes projektek társítása és összevonása, főleg a csatornavíz-elvezetés, az ivóvízellátás, az energetika, az idősek gondozása, az idegenforgalom, a kulturális örökség megvédése stb. területén. A terveket az év végéig témakörökbe csoportosítva a Gazdasági és Technológiai Minisztériumhoz továbbítják.

A regionális fejlesztési megállapodás megvalósításáról az ülésen elhangzott, hogy a legfontosabb regionális fejlesztési tervek között 16 projekt kapott helyet: nyolc az ipari övezetek bővítését jelenti, ezek között van Lendva, Dobronak és Sal község is (leadási határidő december 31.), hat kerékpárutak építéséről szól (leadási határidő 2021. január 31.) és kettő a vízi szektorra vonatkozik (szeptemberben ez lezárult).

Népújság

Kapcsolodó cikkek