Hatalmas külhoni siker az Eötvös szónokversenyen - Külhoni Magyarok
Hírek

Hatalmas külhoni siker az Eötvös szónokversenyen

Az első két helyezést külhoni magyar középiskolások érték el a Kárpát-medence legrangosabb szónokversenyének virtuális döntőjén.

Az Eötvös József Kárpát-medencei középiskolai szónokverseny a Magyar Nyelvtudományi Társaság és a Magyar Nyelvőr Alapítvány meghirdetésében, az ELTE BTK Szakmódszertani Központjának szakmai együttműködésével valósult meg, mások mellett a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának és a BGA Zrt. segítségével. A verseny szakmai célja a diákok szóbeli kommunikációs-retorikai képességének a fejlesztése, a nyelvhasználat iránt érzett felelősségtudatuk és anyanyelvszeretetük erősítése.

Idén a több fordulós virtuális vetélkedőn a legjobban teljesítők a regionális elődöntőket követően jutottak a Kárpát-medencei virtuális döntőbe, ahol rangos szakmai zsűri előtt kellett teljesíteniük.
A magas színvonalú versenyen az első két helyezést külhoni diák érte el.

A versenyt Nánai Hanna (Kézdivásárhely) nyerte, a második helyezett Tóth Bianka (Beregszász), a harmadik helyezett Pataki Dorina (Dunakeszi) lett.

A győztes a Nagy Mózes Elméleti Líceum tanulója, felkészítő tanára Nagy-Babos Tamás. A második díj nyertese a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Szakgimnáziumának diákja, felkészítő tanára Kudlotyák Krisztina.

A legjobbak közé tartozó, harmadik díjat szerző Pataki Dorina a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium tanulója, felkészítői Veres Katalin és Reményi Edina.

 

Kapcsolodó cikkek