Jótékonysági akció a Magyarok Kenyere program keretében - Külhoni Magyarok
Hírek

Jótékonysági akció a Magyarok Kenyere program keretében

Idén 3350 kilogramm búzát gyűjtött össze a HMDK Gazdakör a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program keretében, a gabonából készült 1600 kg lisztet magyar iskoláink, illetve a többgyermekes magyar családok között osztotta szét.

A Nemzeti Összetartozás Évében, 2020-ban is összefogtak a magyar gazdák egész Kárpát-medencében, hogy jótékonysági felajánlásaikkal segítsék a rászorulókat. A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem elnevezésű kezdeményezés idén tízéves, a programban évek óta részt vesz a HMDK Gazdaköre is. Felhívására minden évben jelentős mennyiségű búzát és lisztet adományoznak a horvátországi magyar termelők is.

Péter Valentina, a Gazdakör falugazdásza lapunknak nyilatkozva elmondta, gabonatermelőink adományaiból a gazdaszervezet idén 3350 kilogramm búzát gyűjtött, melyből 1600 kg lisztet őröltettek.

– Ezt a lisztmennyiséget idén is a horvátországi magyar iskoláink – az eszéki magyar iskolaközpont, a laskói és a vörösmarti általános iskolák –, valamint a többgyermekes magyar családok között osztottuk szét – tudtuk meg a falugazdásztól.

A programot lebonyolító Magyarok Kenyere Alapítvány egyik célkitűzése, hogy a Kárpát-medence mellett a nyugati, tengerentúli szórványmagyarságot is bevonja az adományozásba. Az ajándékozás örömén túl az alapítvány nemcsak társadalmi tőkét biztosít a magyar gazdaközösségnek, hanem csatornaként működhet a gazdálkodási ismeretek Kárpát-medencei továbbadásában is.

Képes Újság

Kapcsolodó cikkek