Kettős állampolgárság: az MKP célja napirenden tartani a témát a megfelelő megoldásig - Külhoni Magyarok
Hírek

Kettős állampolgárság: az MKP célja napirenden tartani a témát a megfelelő megoldásig

A Magyar Közösség Pártja szlovák kormánykoalíciós képviselőkkel együttműködve bekapcsolódik az állampolgársági törvény tárcaközi egyeztetésen lévő módosítási lehetőségébe.

„A jelenlegi, belügyminisztériumi törvénymódosítási előterjesztés a kormányprogramban foglaltak szellemében fogalmazódott meg, ami csupán kis előrelépést jelent a mostani állapothoz képest, és sajnos nem oldja meg a felvidéki magyarok helyzetét, a magyar állampolgárság szabad felvételének lehetőségét” – fogalmaz az MKP szerkesztőségünkbe eljuttatott nyilatkozata.

A közös előterjesztés célja az, hogy rámutassanak arra, milyen formában kellene a törvényt úgy módosítani, hogy az a felvidéki magyarság elvárásainak is megfeleljen – írják.

„Tudatosítjuk, hogy a kormánykoalíció a kormányprogram szellemében kívánja a törvényt módosítani, amiben már az elvi egyezség is megszületett a koalíción belül, mégis kötelességünknek tartjuk a közös előterjesztés benyújtását, ami biztosítja a téma napirenden tartását, és magában hordozza a kielégítő, immár a mi elvárásainknak is megfelelő bővítés elfogadásának lehetőségét” – zárul a párt nyilatkozata.

ma7.sk

Kapcsolodó cikkek