Középiskolás diákoknak hirdet felvételt a Mathias Corvinus Collegium - Külhoni Magyarok
Hírek

Középiskolás diákoknak hirdet felvételt a Mathias Corvinus Collegium

Magyarországi és külhoni magyar diákok jelentkezését várja január 31-ig a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programja.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az ingyenes, iskola mellett végezhető képzések elsősorban azoknak a fiataloknak szólnak, akik a lehető legtöbbet szeretnék kihozni magukból az érettségi és az egyetemi felkészülés során.

A felvételt nyert tanulók az érdeklődési körüknek megfelelően választhatnak a nyolchetes rendszerben működő e-learning kurzusok közül. A kínált témák között megtalálható a modern kori történelem, a nemzetközi kapcsolatok, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, az irodalom, valamint lesznek magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzusok is.

Az online képzés mellett havonta egy személyes készségfejlesztő napot tartanak, amikor a diákok ismert és elismert szakértők előadásain, különböző általános kommunikációs és érveléstechnikai tréningeken vehetnek részt. A járványhelyzet miatt a fejlesztőnapokat online tartják meg.

Az érdeklődők valamennyi kurzus tematikáját és bemutatkozó videóját a program online felületén tekinthetik meg.

A Mathias Corvinus Collegium az ország egyik legismertebb, a hagyományos oktatást kiegészítő tehetséggondozó intézménye, amelynek középiskolásoknak szóló programja már több mint 15 éve működik sikeresen. A 2013 óta Erdélyben is elérhető képzéseken több mint 350 erdélyi magyar tanuló vesz részt, de a Felvidékről, Kárpátaljáról és a Vajdaságból is jelentkeznek középiskolások. A szociálisan hátrányos helyzetű, nagy távolságból érkező diákok számára utazási támogatást biztosítanak.

A középiskolások számára meghirdetett programnak csaknem 1400 diákja van Magyarországon és a határon túl. A képzési kínálatot tartalmában és volumenében is növelni szeretnék, így a jövőben akár 4000 tanuló számára is elérhetővé tehetik a kurzusokat.

2021 őszén Budapest mellett további 13 magyarországi városban szeretnék elindítani a programot, a hosszú távú cél pedig az, hogy további belföldi és külhoni központokkal bővülve 35 városban legyenek jelen az MCC képzései – idézték Wittmann Zsolt megbízott programigazgatót a közleményben.

MTI

Kapcsolodó cikkek

  • Megnyitotta kapuit Gombaszög

    Kezdetét vette az idei Gombaszög fesztivál, amely július 16-21. között 35 programhelyszínen, köztük hat zenei színpadon több mint 80