Közös virtuális emlékműsorral emlékeznek a felvidéki magyarok - Külhoni Magyarok
Hírek

Közös virtuális emlékműsorral emlékeznek a felvidéki magyarok

Tekintettel a koronavírus-járvány miatt elrendelt óvintézkedésekre, rendhagyó módon, közös virtuális emlékműsorral idézik fel a Felvidéken a trianoni békediktátum századik évfordulóját és annak következményeit – közölte Őry Péter, a Magyar Közösség Pártja (MKP) ügyvezető testületének elnöke.

A virtuális emlékműsor az MKP kezdeményezésére, a Pro Media Alapítvány által működtetett ma7 médiacsalád kivitelezésében készült, a Rákóczi szövetség, a Szövetség a Közös Célokért (SZAKC), a Pázmáneum és a Via Nova társszervezésében.

„Olyan műsorfolyamot próbáltunk közösen összerakni, amely méltó a nemzeti összetartozás megéléséhez ezen a napon, a műsor a felvidéki magyar társadalomnak egy hihetetlenül széles metszete lett” – mondta Őry Péter.

„Az elmúlt 100 év hihetetlenül gazdag volt történésekben, jobb és rosszabb időszakokat is megéltünk, bűn lenne nem visszatekinteni erre az időszakra, mérleget kell vonni, értékelni és a jövőbe tekinteni” – mondta az emlékműsorról Molnár Judit, a ma7 médiacsalád főszerkesztője.

Rámutatott: műsorukban megpróbálták a művészetnek és a politikumnak egyaránt helyet adva összefoglalni az adott időszak sorsfordulóit.

Hozzáfűzte: a több mint hétórás internetes műsorfolyam mellett, a Magyar 7 hetilap 100 oldalas melléklettel emlékezik erre az évfordulóra.

MTI

Kapcsolodó cikkek