Külhoni és anyaországi fiatalok a Lóci játszik zenekar legújabb videóklipjében - Külhoni Magyarok
Hírek Május – fiatalok

Külhoni és anyaországi fiatalok a Lóci játszik zenekar legújabb videóklipjében

Külhoni és anyaországi fiatalok szerepelnek a Lóci játszik zenekar legújabb videóklipjében, amely a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a HelloWood Junior HangSzerelő című, fiataloknak szóló online hangszerkészítő workshop sorozata zárásaként készült el a „május a fiatalok hónapja” keretében.

A HangSzerelő című online workshop sorozatot márciusban indította el a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a HelloWood Junior azzal a céllal, hogy megszólítsa a járványhelyzet miatt otthonaikban tartózkodó fiatalokat és a zene erejével hozza össze az egymástól távol lévő közösségeket.

A Hello Wood Junior több éve tart design workshopokat határon túli fiataloknak az államtitkárság közreműködésével. Idén a járványhelyzet miatt az online térben folytatódtak a kreatív foglalkozások, hogy mindenki biztonságosan csatlakozhasson a közös alkotás élményéhez a világ bármely tájáról. A workshopok résztvevői különböző hangszerek – csörgő, shaker, ukulele és cajón – elkészítését sajátíthatták el.

A zenei tematikájú online foglalkozásokon a Lóci játszik zenekar egy-egy tagja is feltűnt, hogy a workshopvezetőkkel együtt barkácsoljanak hangszereket. A zenekar a program résztvevői számára egy egyedi dalt írt, a dalhoz pedig egy különleges videoklip készült, amelyben azok a fiatalok is szerepelnek, akik saját videóval jelentkeztek a Hello Wood Junior pályázatán. A videóklip-pályázatra április végéig lehetett jelentkezni saját kisvideóval, ahol mindenki megmutathatta, hogyan táncol és zenél az elkészített hangszerekkel a Lóci játszik új dalára. A beérkezett anyagokat szakmai zsűri értékelte és a legjobbak bekerültek a zenekar új videoklipjébe.

A Hiányzol című videoklip az online workshop sorozat zárásaként a „május a fiatalok hónapja” keretében debütált.

 

Kapcsolodó cikkek

  • Újabb támogatások intézményeinknek

    A VMSZ köztársasági szerepvállalásának köszönhetően most az állami költségvetésből – írja dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke