Külhoni óvodásoknak küld karácsonyi ajándékot a Rákóczi Szövetség - Külhoni Magyarok
Hírek

Külhoni óvodásoknak küld karácsonyi ajándékot a Rákóczi Szövetség

A Rákóczi Szövetség idén 22 ezer külhoni óvodásnak küld karácsonyi ajándékot, egyúttal a szülőket a magyar iskolaválasztásra bátorítja.

A szervezet MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az ajándékokat a Kárpát-medence csaknem ezer településén osztják szét. Mesekönyv és édesség mellett a szülőket magyar iskolaválasztásra bátorító levelet tartalmaz a csomag.

Kiemelték: meggyőződésük szerint a magyar iskola mind a gyermek felnőttként remélt boldogulása, mind a magyar közösségek megmaradása szempontjából a leghelyesebb döntés.

Érveik között szerepel, hogy a magyar iskola kialakítja a gyermek biztos identitását, ami abban segít, hogy a szűkebb és tágabb közösségben, az egész Kárpát-medencében otthon érezze magát. A magyar nyelv és kultúra csak magyar iskolában sajátítható el, az ilyen oktatási intézmény nagyobb érvényesülést jelent, több tudást, több ismeretet nyújt, hiszen két nyelvet, két kultúrát tanít.

A vegyes családban élő gyermek számára is a legjobb választás a magyar iskola, abban az esetben is, ha a szülő nem magyar iskolában tanult – írták, hozzátéve: tudományosan bizonyított tény, hogy az ismeretek megszerzésének leghatékonyabb módja az anyanyelven történő tanulás. A magyar iskolák versenyképes tudást nyújtanak, mert jól felszereltek, és felkészült pedagógusok várják a gyermekeket – hangsúlyozták.

Jelezték: a szövetség Magyar Iskolaválasztási Programja érinti a teljes Felvidéket, Kárpátalját és Vajdaságot, Erdélyben és Partiumban Máramaros, Szatmár, Bihar, Arad, Temes, Fehér, Hunyad, Szeben, Beszterce-Naszód megyét, illetve Torda és Dés régióját.

MTI

Kapcsolodó cikkek