Külhoni tartalommal bővült az Okos Doboz digitális oktatási portál - Külhoni Magyarok
Hírek Magyarország

Külhoni tartalommal bővült az Okos Doboz digitális oktatási portál

Külhoni régiókat bemutató feladatokkal bővült az Okos Doboz digitális oktatási portál – jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán Dombóváron.

Potápi Árpád János az államtitkárság által támogatott fejlesztés bemutatóján, a belvárosi általános iskolában hozzátette: az új feladatok segítségével a Magyarországon, a Kárpát-medence külhoni régióiban és a diaszpórában élő diákok mélyebben megismerhetik az erdélyi, a felvidéki, a vajdasági, a kárpátaljai, a horvátországi és a muravidéki értékeket, környezetet, irodalmat és történelmet.

A digitális platform több mint ötszáz új, multimédiás feladattal bővült, amelyeket a határon túli pedagógus szervezetek bevonásával kiválasztott csaknem ötven pedagógus tervezett meg – mondta.

Úgy fogalmazott, a magyar oktatás egyre jobban odafigyel a hazafias nevelésre, a Határtalanul Programnak köszönhetően az abban részt vett diákok már egységesnek látják a nemzetet.

Azt mondta, a kormány nemzetpolitikáját 2010 óta az egységes magyar nemzet gondolata határozza meg. A Testvértelepülés Programnak köszönhetően ezer Kárpát-medencei kapcsolat erősödhetett meg az elmúlt években, a Határtalanul Programban pedig magyarországi hetedik osztályos és középiskolás diákok látogathatnak el külhoni magyarlakta területekre.

Szűcs Dóra, az Okos Doboz Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, az oktatási portál tartalmát, amely 2016 óta érhető el ingyen a közoktatás számára, kezdettől fogva használják a külhoni régiókban.

A 2019/2020-as tanévben nőtt a határon túli felhasználók száma: az összesen megoldott 21 millió feladat 20 százalékát külhoni magyar diákok oldották meg – tette hozzá.

A bemutatón jelen voltak a tervezésben részt vett, határon túli magyar szervezetek képviselői. Fekete Irén, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének (SZMPSZ) elnöke hangsúlyozta, hogy a digitális oktatási portál bővülése jelentős lépés az egységes magyar oktatási tér kialakítása felé.

MTI

Kapcsolodó cikkek